Jakostní parametry masa vybraných semiakvatických druhů zvířat a jeho použitelnost pro masnou výrobu – Ing. Jan Slováček
Ing. Jan Slováček
Disertační práce
Jakostní parametry masa vybraných semiakvatických druhů zvířat a jeho použitelnost pro masnou výrobu
Quality parameters of meat from selected semi-aquatic animal species and their suitability for meat production
Anotace:
Tato doktorská disertační práce se zabývá kvalitou masa bobra evropského (Castor fiber) a nutrie říční (Myocastor coypus) a vhodnosti použití tohoto masa pro masnou výrobu. Maso ze hřbetů (m. longissimus dorsi) dospělců bobra evropského obsahovalo méně vody, více bílkovin a více tuku oproti masu ze hřbetů mladších jedinců. Analýza chemického složení mezi skupinami vzorků masa volně žijících nutrií …víceAbstract:
This PhD thesis investigates the quality of Eurasian beaver (Castor fiber) and nutria (Myocastor coypus) meat and its suitability for meat production. Meat from the loins (m. longissimus dorsi) of adult Eurasian beavers contained less water, more protein and more fat than meat from the loins of younger individuals. Analysis of the chemical composition between groups of wild nutria meat samples showed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 6. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Robert Gál, Ing., Ph.D., Pavel Smetana, doc. Ing., Juraj Čuboň, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLOVÁČEK, Jan. \textit{Jakostní parametry masa vybraných semiakvatických druhů zvířat a jeho použitelnost pro masnou výrobu}. Online. Disertační práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/5xhw8q/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.