Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu – Bc. Martina BEJBLOVÁ
Bc. Martina BEJBLOVÁ
Diplomová práce
Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu
Protein changes during ripening of soft cheese covered with mould
Anotace:
Tato práce byla zaměřena na sledování změn obsahu volných aminokyselin v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu. Sledoval se obsah volných aminokyselin pomocí auto-matického analyzátoru aminokyselin {--} AAA400 a proteinový profil metodou SDS-PAGE. Analyzovány byly modelové vzorky s vybranými kmeny P. nalgiovensis a P. camemberti v průběhu jejich zrání. Vzorky naočkované P.camemberti sloužily …víceAbstract:
The work thesis deals with changes of free amino acids content during ripening of soft cheese covered by white mould. Free amino acids content analyzed using Amino Acid Analyzer {--} AAA 400 and protein profile was observed using SDS-PAGE. Model samples with selected strains of P.nalgiovensis and P.camemberti were observed during ripening period. Products with P.camemberti were control samples. Theoretic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14552
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BEJBLOVÁ, Martina. Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky
Daniela ŠUPÍKOVÁ -
Analýza nízkomolekulárních proteinů metodou SDS-PAGE v ječmeni během sladování
Pavla Myslivcová -
Použití 2D-CN/SDS-PAGE ke sledování změn v zastoupení pigment-proteinových komplexů thylakoidních membrán stresovaných rostlin
Lukáš NOSEK -
Hodnocení SDS-PAGE proteinových profilů hlíz pro jejich potencionální využití při charakterizaci odrůd brambor (Solanum tuberosum L.)
Jiří PEŠINA