Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků – Tomáš Slavík
Tomáš Slavík
Bakalářská práce
Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků
Antioxidant properties of dairy products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi mléka a mléčných výrobků a formou literární rešerše přináší teoretický přehled o antioxidační aktivitě a kapacitě, o volných radikálech a oxidačním stresu. Dále se zabývá antioxidačními látkami v mléce a mléčných výrobcích, jejich rozdělením a podrobným popisem. Jsou zde také popsány různé faktory, které mohou ovlivňovat antioxidační kapacitu …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the antioxidant properties of milk and dairy products and presents a theoretical overview of antioxidant activity and capacity, free radicals and oxidative stress in the form of a literature research. It also discusses the antioxidant substances in milk and dairy products, their distribution and detailed description. Various factors that may influence the antioxidant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Lazárková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidačních mechanismů u vybraných kmenů řas ovlivněných zamrzáním
Robert Zunt -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ