Inovativní směry hodnocení kvality a bezpečnosti mléka – Ing. Lucie Rysová
Ing. Lucie Rysová
Disertační práce
Inovativní směry hodnocení kvality a bezpečnosti mléka
: Innovative Directions for Milk Quality and Safety Assessment
Anotace:
Předpokládá se, že v roce 2050 bude celosvětová populace čítat téměř 10 miliard lidí. Tento nárůst bude doprovázen i rostoucí světovou produkcí mléka, která by dle předpokladů měla v roce 2031 překročit hranici 1 miliardy tun. Z čehož plyne, že potřeba řešit globální potravinovou bezpečnost i kvalitu bude stále kritičtější. Mlékárenský sektor tak bude i nadále čelit výzvě, možná větší než v posledních …víceAbstract:
The global human population is expected to reach almost 10 billion in 2050. This increase will accompany rising world milk production, which is expected to exceed 1 billion tonnes in 2030. Consequently, the need to address global food security and quality will become more critical. Thus, the dairy sector will continue to face a challenge, perhaps more significant than in recent years, to ensure the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 2. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RYSOVÁ, Lucie. \textit{Inovativní směry hodnocení kvality a bezpečnosti mléka}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/60nbv1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program:
Zemědělská chemie
Práce na příbuzné téma
-
Využití hmotnostní spektrometrie při odhalování falšování potravin
Aneta Štěpánová -
Kvalita ovčího mléka a parametry, které ji ovlivňují
Emilie Macková -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Mikrobiologická kvalita mléka pro výrobu sýrů
Jan Korous -
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Alena Formáčková -
Hygiena získávání mléka a jeho kvalita
Michaela Němcová -
Kvalita mléka a zdraví mléčné žlázy dojnic ve vybraném chovu
Anežka Raichová
Název
Vložil
Vloženo
Práva