Barbora Vachová

Bakalářská práce

Stopové prvky v medu

Trace Elements in Honey
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na stopové prvkové složení medu. V teoretické části jsou definovány druhy medu, je popsáno jejich chemické a prvkové složení. Dále jsou uvedeny analytické metody určení stopových prvků v medu. V praktické části je popsáno provedení rozkladu vzorků mineralizací a měření na ICP-MS. Dosažené výsledky jsou zhodnoceny a porovnány mezi sebou.
Abstract:
This bachelor thesis is focused on trace elements composition in honey. In theoretical part honey types are defined as well as their chemical and elementary composition of honey. Furthermore analythical methods for determination of trace elements in honey are presented. Microwave decomposition of honey and measurment of samples using ICP-MS are described in practical part. Achieved results are evaluated …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vachová, Barbora. Stopové prvky v medu. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe