Pavla Vymazalová
Bakalářská práce
Potravinové alergeny
Food allergens
Anotace:
Tato práce pojednává o velmi aktuální problematice a tím jsou potravinové alergeny. V dnešní době se mluví o potravinových alergiích čím dál častěji a právě proto jsem si toto téma vybrala. Alergeny jsou obsažené v mnoha běžně používaných potravinách. Většina z nich může způsobit až těžká zdravotní rizika po jejich konzumaci. V úvodu této práce jsem se zabývala četností potravinových alergií v České …víceAbstract:
This thesis discusses the most topical issues and thus are food allergens. Today we talk about food allergies increasingly. This is reason why I have chosen this topic. Food allergens are present in many commonly used foods. Most of them can cause severe health risks after their consumption.At the beginning of this work, I dealt with the frequency of food allergies in the Czech Republic and with their
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza označování alergenových složek v nabídce restaurací v okresu Mladá Boleslav
Michal Čermák -
Chemické alergeny potravin
Tereza Sychrovská -
Alergická reakce při intravenózní aplikaci kontrastní látky
Jakub Karvay -
Alergická reakce a anafylaktický šok v přednemocniční péči
Adam POHOŘSKÝ -
Alergická reakce na bodnutí blanokřídlým hmyzem
Anna Vojtová -
Potravinová intolerance a alergie u psů
Daniela Rajtmajerová -
Potravní alergie a intolerance u psů
Anna Marečková -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová
Název
Vložil
Vloženo
Práva