Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku – Bc. Kateřina Kadlecová
Bc. Kateřina Kadlecová
Diplomová práce
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
The influence of bear garlic on the sensory quality of cooked meat product
Anotace:
Diplomová práce „Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku“ se zabývá technologií výroby masného výrobku a senzorickou analýzou. Medvědí česnek má výraznou štiplavou chuť, která je spojena se sirnou sloučeninou allin. Při rozdrcení či nasekání česneku dojde k aktivaci enzymu alináza, ten vytvoří z allinu allicin. Allicin působí antimikrobiálně, antifungálně …víceAbstract:
The thesis "The influence of bear garlic on the sensory quality of cooked meat product" deals with the technology of meat product production and sensory analysis. Bear garlic has a distinct pungent taste which is associated with the sulphur compound allin. When the garlic is crushed or chopped, the enzyme alinase is activated, which produces allicin from allin. Allicin is antimicrobial, antifungal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová