Bc. Sára Karpsteinová

Diplomová práce

Výroba sýrových analogů metodou 3D tisku

The production of cheese analogues through 3D printing
Anotace:
Hlavním tématem diplomové práce je výroba sýrových analogů a jejich následný 3D tisk. První kapitola práce pojednává o obecné charakteristice sýrových analogů, jako například důvody a výhody výroby sýrových analogů. Sýrové analogy jsou částečně/pouze rostlinného původu, které maximálně napodobují vzhled, texturu a chuť živočišných produktů. Další část práce je zaměřena na vstupní suroviny, rozdělení …více
Abstract:
The main topic of the thesis is the production of cheese analogues and their subsequent 3D printing. The first chapter of the work discusses the general characteristics of cheese analogues, such as the reasons and advantages of producing cheese analogues. Cheese analogues are partly/only of vegetable origin, and they mimic the appearance, texture and taste of animal products as much as possible. The …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Míšková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin