Hodnocení jakosti a autentičnosti ovocných šťáv – Petra Dufková
Petra Dufková
Bakalářská práce
Hodnocení jakosti a autentičnosti ovocných šťáv
The evaluation of quality and authenticity of fruit juices
Anotace:
Literární část bakalářské práce zahrnuje látkové složení, technologii výroby a falšování ovocných šťáv. Praktická část této práce se zabývá analýzou 3 druhů 100% ovocných šťáv (jablečné, pomerančové a grapefruitové) zakoupených v maloobchodní síti. Celkem bylo hodnoceno 19 vzorků, u kterých byla stanovena hustota, rozpustná sušina, titrovatelné kyseliny, kyselina jablečná, citronová a askorbová. Mezi …víceAbstract:
The literary part of the bachelor´s thesis comprises of material composition, the technology of production and forging of fruit juices. The research in this thesis is dealing with the analysis of 3 different kinds of fruit juice (apple, orange and grapefruit) purchased in a retail network. There have been evaluated 19 samples in total, in which density, soluble dry basis, titratable acids, malic acid …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, DiS.
- Oponent: Martin Dušek, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
The Project of Innovation of Supportive Tools of the Technology Innovation Center in Zlin in the Field of Startups
Mehmet Berk Özyürek -
Water Purification Technology for the mitigation of the amount of flouride, arsenic and heavy metals in sources of water (stream, borehole, pipe water, harvested rain water) for technical, potable and irrigation purposes in Asuogya, a community in the Sunyani West district of the Bono region of Ghana.
Yaa Adu-Pokua -
Dependence of briquettes quality on their structure and biomass material composition
Veronika Chaloupková -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Analýza složení pitného režimu u studentů vysokých škol v SR (UPŠJ v Košiciach)
Šárka PAŘÍZKOVÁ -
Ověřování kvality ovocných šťáv a možnosti odhalování jejich falšování
Martina Líbalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva