Nové směry v technologii výroby mražených mléčných a smetanových krémů – Aneta Kašparová
Aneta Kašparová
Bakalářská práce
Nové směry v technologii výroby mražených mléčných a smetanových krémů
New Technologies in Ice Cream Manufacture
Anotace:
Bakalářská práce se zaobírá novými technologiemi, které se mohou využívat při výrobě mražených mléčných krémů. V úvodu je popsána spotřeba zmrzliny v České republice, vyráběné druhy mražených krémů a ve stručnosti historie jejich výroby. Dá-le se věnuje klasickým surovinám, bez kterých není možné mražený mléčný krém vy-robit. Mezi ty se řadí především mléko a mléčné výrobky, sladidla, stabilizátory …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with new technologies, which are used in the ice cream manufacture. First part defines the consumption of ice cream in Czech Republic, the kinds of products and short history. The second part discusses the basic ingredients, which are essential for ice cream production such as milk and milk products, sweeten-ers, stabilizers, emulsifiers, flavouring and colouring materials …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Nové směry v technologii mražených krémů
Dominika Pastorková -
Nové směry v technologii výroby mražených krémů
Aneta Kašparová -
Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu
Libor Kilián -
Inovace v technologii výroby mražených krémů
Sabina Malá
Název
Vložil
Vloženo
Práva