Martin Šimek

Bakalářská práce

Příprava, hodnocení a použití polyglycerolů v potravinářském průmyslu

Synthesis, evaluation and use of polyglycerols in food industry
Anotace:
V rámci této bakalářské práce byla vypracována rešerše zabývající se vlastnostmi, využitím a přípravou oligoglycerolů a přípravou bis(trifluoromethansulfon)imidů cínu jako katalyzátorů pro oligomerizaci glycerolu. Reakcí bis(trifluoromathansulfon)iminu s dimethyl-, dibutyl- a difenylcín oxidem bylo připraveno několik nových bis(trifluorometansulfon)imidových katalyzátorů. U těchto katalyzátorů byly …více
Abstract:
A wide literature search dealing with the preparation, utilization and properties of oligoglycerols and preparation of diorganotin bis(trifluoromethanesulfon)imides as catalysts for oligomerization of glycerol was performed within the scope of this bachelor thesis. Several new bis(trifluoromethansulfon)imides were prepered by the reaction of bis(trifluoromethansulfon)imine and (Me2SnO)n, (Bu2SnO)n …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šimek, Martin. Příprava, hodnocení a použití polyglycerolů v potravinářském průmyslu . Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma