Aneta Hromádková

Bakalářská práce

Syntéza a studium supramolekulárních vlastností homditopických ligandů na bázi adamantylovaných bipiridiniových solí

Synthesis and Study of Supramolecular Properties of Homoditopic Ligands Based on Adamantyled Bipyridinium Salts
Anotace:
Příprava homoditopických ligandů na bázi adamantylovaných bipiridiniových solí je vel-mi zajímavá z potravinářského i lékařského hlediska. Tyto kladně nabité soli tvoří pro-střednictvím adamantanového skeletu inkluzní komplexy s -cyklodextrinem (-CD) a cucurbit[n]urily (CBn), čehož lze využít pro výzkum nosičů léčiv nebo například pro tvorbu komplexů, které by mohly zvyšovat kvalitu potravin, vychytávat …více
Abstract:
The preparation of homoditopic ligands based on adamantylated bipyridinium salts is of great interest both from the food industry and medicinal point of view. These positively charged salts form inclusion complexes with -cyclodextrin (-CD) and cucurbit[n]urils (CBn) through adamantane skeleton. These complexes can be used to develop drug carri-ers or, for instance, to create supramolecular systems …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hromádková, Aneta. Syntéza a studium supramolekulárních vlastností homditopických ligandů na bázi adamantylovaných bipiridiniových solí. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin