Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi – Ing. Veronika DÍTKOVÁ
Ing. Veronika DÍTKOVÁ
Diplomová práce
Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi
Solution to characteristics of rheology iced cream with select flavour
Anotace:
V teoretické části této práce je popsána neprůmyslová výroba mražených krémů (suroviny, receptura, postup výroby). Dále je uvedena související legislativa vztahující se na výrobu, uchovávání a prodej nebalených zmrzlin a to zejména vyhláška č. 270/2008 Sb. Také byly stanoveny kritické body při výrobě tohoto typu zmrzlin. Následuje popis reologických a senzorických vlastností mražených krémů. Experimentální …víceAbstract:
Non-industrial processing of ice cream ( raw materials, recipe, processing) are described in the theoretical part of the thesis. There is also above related legislation about processing, stock-keeping, retailing of ice cream (especially edict number 270/2008). Critical point in processing of this ice cream's types was established. There is also description sensory and rheology quality. The experimental …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12513
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DÍTKOVÁ, Veronika. Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Použití spektroskopie v blízké infračervené oblasti pro charakterizaci suroviny pro výrobu slunečnicového oleje
Petra Vystavělová -
Nerostné suroviny vhodné pro výrobu vybraných prvků a základních anorganických sloučenin
Dominik MILKA -
Cihelný recyklát jako surovina pro výrobu pálících pomůcek pro cihlářský průmysl
Jakub Fridrich -
Komplexní hodnocení mikrořas jako suroviny pro výrobu nutraceutik
Kateřina Zemanová -
Pesticidy v surovinách pro výrobu piva
Lada Noháčová -
Predikce gushingu v surovinách pro výrobu piva
Kryštof Obršlík -
Fermentace Chlorella sp., perspektivního substrátu pro biotechnologické aplikace
Lívia Knapová -
Využití druhotných surovin pro výrobu cementu
Lenka Kiszová