Stanovení bílkovin u pšenic z konvenčního a ekologického pěstování a jejich vliv na kvalitu zrna – Ing. Anna Sedláčková
Ing. Anna Sedláčková
Diplomová práce
Stanovení bílkovin u pšenic z konvenčního a ekologického pěstování a jejich vliv na kvalitu zrna
Determination of proteins in wheat from conventional and organic cultivation and their influence on grain quality
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo stanovení vybraných znaků pekařské jakosti u vybraných vzorků zrna pšenice seté (Triticum aestivum L.) z ekologického a konvenčního zemědělství. Osivo dvaceti odrůd a novošlechtění bylo vyseto na stanovišti Dörfles v režimu ekologického zemědělství a Weikendorf v konvenčním zemědělství v roce 2020. Na stanovištích byla během vegetace roku 2021 hodnocena úroveň napadení Blumeria …víceAbstract:
The main aim of this diploma thesis was to determine selected signs of baking quality in selected trials from organic and organic agriculture of wheat (Triticum aestivum L.) in the season of 2020/2021. This annual trial included combination of twenty varieties and new breedings of wheat sown in two different locations, Weikendorf (organic agriculture) and Dörfles (ecological agriculture). There was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEDLÁČKOVÁ, Anna. \textit{Stanovení bílkovin u~pšenic z~konvenčního a~ekologického pěstování a~jejich vliv na kvalitu zrna}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/6hp6i0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Rostlinolékařství / Rostlinolékařství
Práce na příbuzné téma
-
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Studium bílkovinného komplexu zrna pšenice a ječmene po aplikaci dusíku a síry.
Barbora Kotková -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Vliv odrůdy a agroekologických podmínek na výnos a obsah dusíkatých látek v zrnu pšenice ozimé
Adam Gruň -
Vliv odrůdy hrachu setého na obsah organických živin
Lucie Lukášová -
Vliv zralosti kukuřice na obsah živin
Jaroslava Hladíková -
Stanovení frakcí v ozimé pšenici podle obsahu dusíkatých látek
Aneta Sochorová