Stanovení vody a vodní aktivity v mase a masných výrobcích – Bc. Petra Suchánková
Bc. Petra Suchánková
Bakalářská práce
Stanovení vody a vodní aktivity v mase a masných výrobcích
Determination of water content and water activity in meat and meat products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výskytem vody v potravinách a změnami v jejím obsahu se zaměřením na maso a masné výrobky. Dále je zpracováno téma vodní aktivity, její význam z hlediska údržnosti potravin a také vztah mezi obsahem vody v potravině a vodní aktivitou. Závěrečná část je věnována jednotlivým metodám stanovení obsahu vody, způsobům měření vaznosti masa a měření vodní aktivity. Velmi často …víceAbstract:
This thesis deals with the occurrence of water in food and changes in its content with a focus on meat and meat products. It is also described the water activity, its importance in terms of shelf-life time and also the relationship between water content in food and water activity. The final section is focused on the various methods of the water content determination as well as the methods of water …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2010
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Suchánková, Petra. Stanovení vody a vodní aktivity v mase a masných výrobcích. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Extrakce surového kaprolaktamu
Jana Fojtášková -
Vliv dvoustupňového přidávání vody na viskoelastické a tribologické vlastnosti taveného sýra
Anna Vincová -
Vliv znečištění vody léčivy na filtrační aktivitu vodních organismů: modelový případ karbamazepin
Aneta Zbořilová -
Stanovení aktivity vody v plodech bobulovitých rostlin
Jana Kubínová -
Ekonomická analýza možností snižování spotřeby vody v živočišné produkci v kontextu s aktuální problematikou sucha
Nikola Kohoutová -
Sušené maso a jeho výroba
Andrea Kútna