Klára Krejcarová

Bakalářská práce

Využití hmyzího proteinu jako cesta k udržitelné produkci potravin

Utilization of Insect Protein as a Pathway to Sustainable Food Production
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou udržitelnosti produkce hmyzího proteinu jako potenciální součásti lidské stravy. V první části je popsán teoretický rámec týkající se konzumace hmyzu, včetně jeho vývoje a nutričního složení, a také tradiční konzumace v regionech, kde je entomofágie běžná. Dále se zabývá postoji spotřebitelů a souvisejícími zdravotními a bezpečnostními riziky. Udržitelnost …více
Abstract:
This bachelor thesis explores the sustainability issues surrounding the production of insect protein as a potential component of the human diet. The first section provides a theoretical framework concerning insect consumption, including its evolution, nutritional composition, and traditional consumption in regions where entomophagy is common. It also examines consumer attitudes and related health and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. MVDr. Helena Modrá, Ph.D.
  • Oponent: Helena Lorencová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Právo: .

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií

Mendelova univerzita v Brně

Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií

Bakalářský studijní program:
Mezinárodní teritoriální studia