Ing. Kristýna Šťastná

Disertační práce

Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin

Nutrition and technological characteristics of biscuits with non-traditional raw materials
Anotace:
Sušenky jsou vhodnou matricí pro obohacování netradičními surovinami s vyšší biologickou hodnotou. V rámci experimentu byly analyzovány tři řady vzorků vykrajovaných máslových sušenek různého recepturního složení - řada sušenek s obsahem lepku, řada sušenek s přirozeně bezlepkovými surovinami a řada sušenek doplněná o mouky z necereálních surovin. Sušenky byly ve svém složení doplněny o ovoce, jedlé …více
Abstract:
Due to easy production technology biscuits are a very convenient matrix to fortificate with ingredient rich in biologic compounds. As part of the experiment, three series of samples of cut-out butter cookies with different recipes were analyzed - a series of cookies containing gluten, a series of naturally gluten-free cookies and a series of cookies supplemented with flour from non-cereal ingredients …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 7. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 9. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šťastná, Kristýna. Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe