Bc. Dagmar JENDRYŠČÍKOVÁ

Bakalářská práce

Celiakie a stravování při celiakii

Coeliac disease and food
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit spokojenost celiaků s dostupností bezlepkových potravin na našem trhu. V teoretické části jsem se zabývala základními informacemi o této nemoci, diagnostikou, projevy nemoci a bezlepkovou dietou. V praktické části byla shrnuta data zjištěná pomocí anonymních dotazníků, vyhodnocená pomocí tabulek a grafů.
Abstract:
The aim of this thesis is to investigate celiacs satisfaction with the availability of the gluten-free food on our market. In the theoretical part, I deal with basic informations about the disease, diagnosis, symptoms of disease and gluten-free diet. In the practical part were summarized data recorded using anonymous questionnaires and evaluated using tables and graphs.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2009
Zveřejnit od: 27. 4. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2009
  • Vedoucí: MUDr. Pavla Svrčinová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

JENDRYŠČÍKOVÁ, Dagmar. Celiakie a stravování při celiakii. Ostrava, 2009. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.4.2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 27. 4. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Ochrana veřejného zdraví