Aktuálna problematika zrenia mäsa vo vzťahu k očakávaniam a požiadavkám zo strany spotrebiteľa – Branislav Gago
Branislav Gago
Bakalářská práce
Aktuálna problematika zrenia mäsa vo vzťahu k očakávaniam a požiadavkám zo strany spotrebiteľa
Aktuální problematika zrání masa ve vztahu k očekávání a požadavkům ze strany spotřebitele
Anotace:
Tato práce zkoumá vliv stárnutí na kvalitu masa. Rešerše je založena na přehledu současné vědecké literatury včetně studií o biochemických a senzorických změnách, které se vyskytují během stárnutí. Porovnával jsem zejména účinky zrání na mramorování, jemnost, chuť a obsah vlhkosti. Dále se diskutovalo o účincích různých procesů stárnutí, jako je stárnutí za sucha a stárnutí za mokra. Kromě toho byly …víceAbstract:
This work investigates the effect of aging on meat quality. The research is based on a review of current scientific literature, including studies on biochemical and sensory changes that occur during aging. In particular, i compared the effects of aging on marbling, tenderness, flavor and moisture content. Further, the effects of different aging processes such as dry aging and wet aging were discussed …víceAbstract:
Táto práca skúma vplyv starnutia na kvalitu mäsa. Rešerš je založený na prehľade súčasnej vedeckej literatúry vrátane štúdií o biochemických a senzorických zmenách, ktoré sa vyskytujú počas starnutia. Porovnával som najmä účinky zrenia na mramorovanie, jemnosť, chuť a obsah vlhkosti. Ďalej sa diskutovalo o účinkoch rôznych procesov starnutia, ako je starnutie za sucha a starnutie za mokra. Okrem toho …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GAGO, Branislav. \textit{Aktuálna problematika zrenia mäsa vo vzťahu k očakávaniam a požiadavkám zo strany spotrebiteľa}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/6t88vo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Lithium-ion battery recycling from the perspective of valuable raw material recovery
Eliška Sochorová -
Základní pohled na implementaci "Raw Materials Initiave" v českém geologickém a horním právu
Kamila Janíčková -
Med jako surovina v potravinářských výrobách a kulinářství
Klaudie Adamíková -
Zvěřina jako surovina pro výrobu masných výrobků
Jana Greplová -
Hmyzí produkty jako surovina pro výrobu potravin
Veronika Božena Hendrychová -
Kyselina tereftalová jako druhotná surovina získaná rozkladem odpadních textilních vláken
Lucie SINEROVÁ -
Rýže jako surovina a její využití v cereálních technologiích
Eliška Jurečková -
Voda jako strategická surovina
Alexandra Vicjanová