Branislav Gago

Bakalářská práce

Aktuálna problematika zrenia mäsa vo vzťahu k očakávaniam a požiadavkám zo strany spotrebiteľa

Aktuální problematika zrání masa ve vztahu k očekávání a požadavkům ze strany spotřebitele
Anotace:
Tato práce zkoumá vliv stárnutí na kvalitu masa. Rešerše je založena na přehledu současné vědecké literatury včetně studií o biochemických a senzorických změnách, které se vyskytují během stárnutí. Porovnával jsem zejména účinky zrání na mramorování, jemnost, chuť a obsah vlhkosti. Dále se diskutovalo o účincích různých procesů stárnutí, jako je stárnutí za sucha a stárnutí za mokra. Kromě toho byly …více
Abstract:
This work investigates the effect of aging on meat quality. The research is based on a review of current scientific literature, including studies on biochemical and sensory changes that occur during aging. In particular, i compared the effects of aging on marbling, tenderness, flavor and moisture content. Further, the effects of different aging processes such as dry aging and wet aging were discussed …více
Abstract:
Táto práca skúma vplyv starnutia na kvalitu mäsa. Rešerš je založený na prehľade súčasnej vedeckej literatúry vrátane štúdií o biochemických a senzorických zmenách, ktoré sa vyskytujú počas starnutia. Porovnával som najmä účinky zrenia na mramorovanie, jemnosť, chuť a obsah vlhkosti. Ďalej sa diskutovalo o účinkoch rôznych procesov starnutia, ako je starnutie za sucha a starnutie za mokra. Okrem toho …více
 

Klíčová slova

maso surovina zrání

Klíčová slova

mäso zrenie surovina
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta