Bc. Marie Veselá

Diplomová práce

Změny tokolů ve smažicím médiu při přípravě bramborových hranolků

Changes of tokols in the frying medium during the preparation of French potatoes
Anotace:
Na trhu se objevují fialové brambory a výrobky z nich, které mají vyšší obsah fenolových sloučenin. Cílem této práce bylo porovnat, jak degraduje smažicí médium za podmínek smažení fialových brambor oproti smažení tradičních žlutých brambor, a zda mají fenolové sloučeniny vliv inhibici oxidace lipidů. Pro analýzu byla vybrána žlutá odrůda brambor Princess a fialová Fleur Bleue. Připravené hranolky …více
Abstract:
Purple potatoes and potato products with a higher content of phenolic compounds are appearing on the market. The aim of this work was to compare how the frying medium degrades under the conditions of frying purple potatoes compared to frying traditional yellow potatoes, and whether phenolic compounds have an effect on inhibiting lipid oxidation. The yellow potato variety Princess and the purple variety …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
  • Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
  • Oponent: Anna Adámková, DiS., externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 6vu1p6 6vu1p6/2
22. 4. 2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.