Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje – Bc. Tereza Polášková
Bc. Tereza Polášková
Diplomová práce
Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
The total content of fatty acids in tissues of pigs fed a diet supplemented with fish oil
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením mastných kyselin ve tkáních prasete po požití 8 % rybího oleje. Bylo použito 12 samic prasat hybridního Large White a Landrace (50 %) vyšlechtěných v České republice. Prasata byla krmena standardní krmnou směsí (K) a směsí s přídavkem rybího oleje (P). Získaný tuk se extrahoval z lyofilizovaného vzorku s následnou derivatizací a analytickým stanovením derivátů mastných …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the determination of fatty acids in pig tissues after ingestion of fish oil. Twelve female pigs of hybrid Large White and Landrace (50%) bred in the Czech Republic were used. The pigs were fed a standard feed mixture (K) and a mixture with the addition of 8% fish oil (P). The obtained fat was extracted from a lyophilized sample followed by derivatization and analytical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POLÁŠKOVÁ, Tereza. \textit{Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s~přídavkem rybího oleje}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/6w1rh5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Obsah PUFA n-6 a n-3 ve vybraných živočišných tkáních
Martina Koláčková