Sabina Kuncová, DiS.

Bakalářská práce

Využití rodu Lactobacillus v potravinářství

The Use of Lactobacillus in the Food Industry
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit rešerši na téma využití bakterií rodu Lactobacillus v potravinářství. Bakterie rodu Lactobacillus jsou využívány především ve fermentovaných výrobcích. Jsou součástí čistých mlékárenských kultur a jsou využívány pro výrobu celé řady mléčných výrobků. Jsou přirozenou součástí lidského těla, proto mají také medicínské využití jako probiotika. Bakterie Lactobacillus …více
Abstract:
The bachalor thesis is focused on creating a research about the use of bacteria of the genus Lactobacillus in food industry. Lactobacillus bacteria are mainly used in fermented products. They are used in dairy cultures, which are used to produce a wide range of dairy products. They are a natural part of a human body, so they have a medical use as probiotics. Lactobacillus bacteria can produce antimicrobials …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radmila Matějíčková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kuncová, Sabina. Využití rodu Lactobacillus v potravinářství. Kroměříž, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků