Jakub Kopečný

Bakalářská práce

Využití kmínu a kmínových silic v potravinářském průmyslu

Usage of caraway and caraway essential oils in the food industry
Anotace:
Závěrečná práce se zabývá kmínem kořenným (Carum carvi L.), především obsahovými látkami jako je obsah silice a jeho využití v potravinářství, potažmo ve kvasném průmyslu. Práce se také zabývá potencionálním zužitkováním antioxidačních, antimikrobiálních a antimykotických vlastností kmínu v potravinářských výrobcích. Praktická část byla zaměřena na metody stanovení obsahu silic. Sledováno bylo 535 …více
Abstract:
The aim of this bachelor's thesis is caraway (Carum carvi L.), mainly its essential oil content and its use in the food industry, especially in the fermentation industry. The research part of this thesis deals with the potential utilization of the antioxidant, antimicrobial and antifungal properties of caraway in food products. The practical part was focused on methods for determination of essential …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Oponent: Barbora Kudláčková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta