Monika Mikulková

Bakalářská práce

Faktory ovlivňující složení a kvalitu mléka dojnic

Factors influencing the composition and quality of dairy cows milk
Anotace:
Bakalářská práce popisuje morfologickou stavbu mléčné žlázy a její fyziologické funkce. Je zpracován vývoj mléčné žlázy, proces ejekce mléka a vznik jednotlivých složek mléka. Další část je věnována vnějším i vnitřním faktorům, které ovlivňují koncentrace jednotlivých majoritních a minoritních složek mléka. Jsou uvedeny exogenní i endogenní faktory, které mohou ovlivnit množství somatických buněk v …více
Abstract:
The bachelor thesis describes morphological structure and physiology functions of mammary gland. Description of physiology includes development of mammary gland, milk ejection and creation of milk ingredients. Next part of bachelor thesis is about internal and external factors, which affect the ammount of major and minor milk ingredients. There are introduced exogenous and endogenous factors, which …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2022
  • Vedoucí: prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.
  • Oponent: Milan Večeřa, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta