Vladimír Gajdůšek

Bakalářská práce

Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka

The influence of mastitis on composition, quality, safety and technological properties of milk
Anotace:
Cílem teoretické části práce bylo popsat morfologii a fyziologii mléčné žlázy a složení mléka a zpracovat přehled o parametrech, kterými se složení a kvalita mléka hodnotí. Dalším cílem bylo popsat mastitidy a jejich vliv na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka. V praktické části byl vyhodnocen vztah zvýšeného počtu somatických buněk (SB) v mléce k dalším parametrům složení …více
Abstract:
The aim of the theoretical part of this thesis was to describe morphology and physiology of a mammary gland and the composition of milk, as well as to make an overview of parameters by which the composition and quality of milk are evaluated. Another goal was to describe mastitis and its effects on the composition, quality, safety and technological properties of milk. In the practical part of this thesis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.