Viktor Popp

Bakalářská práce

Management výživy v průběhu fermentace

Nutrition management during fermentation
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje metabolismus a výživu kvasinek v průběhu fermentacemoštů révy vinné. Dále se jsou zde popsány problémy, které mohou vzniknout v průběhufermentace, jako je nedostatkem či nadbytkem výživy. V druhé části jsou objasněny zdrojeasimilovatelného dusíku v moštech. Závěrečná část se zabývá funkcí aromatickýchprekurzorů a jejich působení na finální projev vína.
Abstract:
This bachelor thesis describes the metabolism and nutrition of yeast during thefermentation of grape musts. Furthermore, problems that may arise during fermentation, suchas lack of or excess nutrition, are described here. The second part explains the sources ofassimilable nitrogen in musts. The final part deals with the function of aromatic precursorsand their effect on the final expression of wine …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Radim Holešinský, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta