Modulace imunitního systému člověka výživou – Amálie Urbišová
Amálie Urbišová
Bakalářská práce
Modulace imunitního systému člověka výživou
Modulation of human immune system by nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nutriceutika, složky funkčních potravin, které lze využívat při léčbě i jako prevence poruch imunitního systému. V úvodu se práce zabývá strukturou a důležitými funkcemi imunitního systému. Následuje stručná klasifikace poruch, které s imunitou organismu souvisí. Podrobněji je v této kapitole popsána potravinová alergie, jedna z poruch imunity, jejíž projevy jsou …víceAbstract:
This bachelor's thesis focuses on nutraceuticals, compounds of functional food, that can be used for treatment or as a prevention of deseases. Structure and important functions of immune system are described in the introduction of the thesis. Following sententious classification diseases, which is connected with immunity of organism. In this chapter it is described food allergy in detail, because its …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Oponent: Ivana Škarecká, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Charakterizace mikroflóry trávicího traktu volně žijících goril nížinných (Gorilla gorilla gorilla)
Klára Vlčková -
Charakterizace mikroflóry trávicího traktu gorily nížinné (Gorilla gorilla gorilla)
Klára Vlčková -
Vliv změny stravovacího režimu na vybrané ukazatele mikrobiomu lidského trávicího traktu
Ondřej Patloka -
Kolonizace trávicího traktu telat bifidobakteriemi
Tereza Nohejlová -
Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi
Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ -
Obezita v minulosti a dnes
Klára Rothscheinová -
Nové trendy ve využití probiotik v kosmetických výrobcích a jejich charakterizaci
Monika Dvořáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva