Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni) – Bc. Dita Hladůvková
Bc. Dita Hladůvková
Diplomová práce
Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)
Determination of Selected Substances in Products of Morinda citrifolia (Noni)
Anotace:
Diplomová práce se věnuje stanovení bioaktivních látek pomocí vhodných analytických separačních metod. Je popsána charakteristika rostliny Morinda citrifolia (Noni), chemická skladba, antioxidační aktivita, polyfenolické látky a jejich vliv na lidský organismus. V práci jsou charakterizovány použité metody úpravy vzorků a stanovení antioxidační aktivity a polyfenolických látek. Je popsáno stanovení …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the determination of bioactive substances appropriate analytical separation methods. This thesis describes the characteristics of the plant Morinda citrifolia (Noni), chemical composition, antioxidant activity, polyphenolic compounds and their effect on the human organism. In the thesis are characterized the methods for modifications preparations, determination antioxidant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hladůvková, Dita. Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni). Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studie obsahu antioxidačních komponent u dealkoholizovaných vín
Miroslav Hrnčirík -
Chemické složení a analýza piva
Klára Sollichová -
Zdravotní účinky vína
Klára Líbalová -
Srovnání vlivu hnojiva Vermesfluid na zdravotní stav odrůdy révy vinné Rulandské bílé na Zámeckém vinařství Třebívlice s. r.o
Aneta Raušová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková -
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
HPLC analýza vybraných druhů hub (makromycet) a jejich biologická aktivita
Jana Rohálová