Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice – Bc. Iveta Šolcová
Bc. Iveta Šolcová
Diplomová práce
Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Sensoric Properties of Different Types of Coffee Used In the Czech Republic
Anotace:
Diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením jednotlivých druhů káv. V teoretické části je zpracována literární rešerše k dané problematice. Byly stanoveny u třech vzorků kávy nutriční hodnoty a vlhkosti káv. Dle legislativní normy všechny splňovaly požadavek do 5 % vlhkosti. Při senzorickém vyhodnocení celého praženého zrna byl nejlépe hodnocen vzorek 2 a poté vzorek 1. Po přípravě nápoje a senzorickém …víceAbstract:
This thesis deals with the sensory evaluation of coffees. The theoretical part deals with the literature review on the issue. Were determined for three samples of coffee nutritional value and moisture content of coffee. According to legislative standards meet all the requirement to 5 % moisture. When the sensory evaluation of the roasted beans was best evaluated sample 2 and second-best was sample …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2013
Zveřejnit od: 14. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šolcová, Iveta. Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Bára Bažantová -
Senzorické hodnocení výskytu kančího pachu ve vepřovém mase
Hana Lorencová -
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Vliv podílu vybraných druhů jetelovin a bylin na senzorické vlastnosti konzervované píce.
Patrik ŘÍHA -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun -
Příjem kofeinu v závislosti na druhu kávy a způsobu přípravy
Anna Švecová -
Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy
Michaela Neduchalová