Význam potravinových alergenů a jejich působení na zdraví člověka – Kateřina Veselá
Kateřina Veselá
Bakalářská práce
Význam potravinových alergenů a jejich působení na zdraví člověka
The importance of food allergens and their effects on human health
Anotace:
Potravinovou alergií trpí v západních zemích 1-3 % dospělých a až 3-5 % dětí. Je to dáno tím, že se projeví do 10. roku života a často s přibývajícím věkem vymizí. Avšak několik studií dokázalo, že počet pacientů trpících potravinovou alergií roste v závislosti na pohlaví, věku, stylu života a etnickém původu.Alergie je reakce mezi imunitním systémem a cizorodou látkou neboli antigenem. Potravinovou …víceAbstract:
In the western countries, 1-3 % of Adults and 3-5 % children suffer from food allergies. Food allergies usually develop before 10 years of age and tends to disappear with the ongoing aging. However, some studies have shown that the number of patients suffering from a food allergy grows accordingly to gender, age, style of living and the ethnic origin.Allergy means reaction between the immunity system …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESELÁ, Kateřina. \textit{Význam potravinových alergenů a jejich působení na zdraví člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/760a0m/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Druhy alergenů – charakteristika potravin a jejích působení.
Marina Erbaeva -
Potenciální reakce po podání jodové kontrastní látky intravenosně ( typy k.l., reakce, subjektivní pocit pacienta)
Zdeněk Seidl -
Nehemolytické potransfuzní reakce
Veronika ŘEHOVÁ -
Nežádoucí reakce kontrastních látek
Štěpán KUBŮ -
Climate Change and Human Health Burden: A Multilevel Study in Bangladesh
Sanjoy Kumar Chanda -
Proměny televizní reklamy na potraviny
Petra KŘÍŽENECKÁ -
Využití klíčních rostlin jako nové potraviny
Marcela Vetchá -
Processing contaminants in thermally processed foodstuff: a critical assessment of the impact of various factors
Beverly Bělková
Název
Vložil
Vloženo
Práva