Změna jakosti muffinů přídavkem chia semen – Bc. Jana Peňáková
Bc. Jana Peňáková
Diplomová práce
Změna jakosti muffinů přídavkem chia semen
The change of muffins´ quality by adding chia seeds
Anotace:
Diplomová práce pojednává o výrobě muffinů s přídavkem chia semen. První část literární rešerše se zaměřuje na základní charakteristiku chia semen, oblasti pěstování, botanické zařazení, anatomickou stavbu semene a legislativní ošetření. Popisuje vybrané nutriční složky a konkretizuje jejich prospěšné účinky na lidské zdraví. Z hladké a špaldové mouky (1:1) byly upečeny muffiny …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the production of muffins with the addition of chia seeds. Literature review focuses on the basic characteristic of chia seeds, areas, botanical classification, anatomical structure of seeds and legislative treatment. It describes selected nutritional components and specifies their beneficial effects on human health. From smooth and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Kučerová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin
Kristýna Vitoušová -
Rostlinná semena - možný zdroj nutričně významných látek
Jan Obdržálek -
Olejnatá semena
Petra Řezníčková