Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem – Bc. Šárka ZAVADILOVÁ
Bc. Šárka ZAVADILOVÁ
Diplomová práce
Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem
Decontamination of poultry skin by organic acids in combination with lysozyme
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zjistit účinky organických kyselin samostatně nebo v kombinaci s lysozymem na mikroflóru povrchu chlazené drůbeže. Byl testován vliv 2% kyseliny mléčné se sorbanem draselným v různých koncentracích (0,2%, 0,5%) dvěma metodami {--} ponorem a postřikem drůbeže. Byly sledovány celkové počty aerobních mezofilních mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní (na dvou …víceAbstract:
The subject of this thesis was state the effect of organic acids in combination with lysozyme on the surface microflora of chilled poultry. The test was focused on the influence of 2% lactic acid with potassium sorbate in variety of concentration (0,2%, 0,5%) of two methods {--} dipping and spraying of poultry. Monitored were total viable counts of aerobic mesophi-les, psychrotrophic mikroorganisms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zveřejnit od: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8080
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZAVADILOVÁ, Šárka. Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie.
Barbora Pešková -
Ocenění podniku Vodňanská drůbež
Ganna Biryukova -
Hmyz – složka krmiv pro drůbež: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Lukáš Konečný -
Automaticky řízený vchodový systém pro drůbež
Tomáš Grček -
Nutriční potřeba živin v krmné směsi pro cvrčky (Achetta domesticus) jako krmného komponentu ve směsích pro drůbež
Terezie Straková -
Hodnocení finančního zdraví společnosti MACH DRŮBEŽ a.s.
Eva Skřiváčková -
Studium interakce hostitel - patogen na modelu drůbež - salmonela
Marta Elsheimer Matulová -
Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje MACH DRŮBEŽ, a. s.
Monika Wicková