Bc. Zuzana Leischnerová

Diplomová práce

Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů

Quality parameters of long ripened cheeses in the process of cheesemaking and ageing
Anotace:
Cílem práce bylo popsat výrobu a změny složek v průběhu zrání dlouhozrajících sýrů se zaměřením na Grana Padano a Parmigiano Reggiano. V praktické části byly pozorovány změny jakosti na fyzikálně-chemických a senzorických parametrech. Pro zkoumání byly vybrány sýry Gran Moravia a Tre Corti firmy Brazzale Moravia a.s. Hodnocení sledovaných parametrů probíhalo v průběhu výrobního procesu a následného …více
Abstract:
The objective of this thesis was to describe how are long ripened cheeses made and aged with focus on Grana Padano and Parmigiano Reggiano. In the experimental part there have been observed changes in quality as to physicochemical and sensory evaluation. Gran Moravia and Tre Corti from Brazzale Moravia a.s. were chosen as samples for experimental part. The analysis has been made of the cheesemaking …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Bohumíra Janštová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.