Bc. Natali Svobodová

Diplomová práce

Využití metody PCR pro identifikaci probiotik v potravinách

Use of PCR method for identification of probiotics in food
Anotace:
Probiotika jsou definována jako živé mikroorganizmy, jejichž konzumace v dostatečném množství má pozitivní vliv na zdraví konzumenta. V dnešní době se čím dál větší část populace zajímá o vyvážený životní styl, ke kterému neodmyslitelně patří zdravé stravovací návyky. Mezi hlavní složky tzv. funkčních potravin patří právě probiotika, po kterých se v posledních letech významně zvyšuje poptávka. Tato …více
Abstract:
Probiotics are defined as living microorganisms whose consumption in sufficient quantities has positive effect on consumer’s health. Nowadays, an increasing part of the population is interested in a balanced lifestyle, which inevitably includes healthy eating habits. Probiotics are among the main components of so-called functional foods, whose demand has increased significantly in recent years. This …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Oponent: Hana Přikrylová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie