Tereza Hrozová

Bakalářská práce

Technologické vlastnosti slepičích vajec

Technological Properties of Hen Eggs
Anotace:
Bakalářská práce se zabývala technologickými vlastnostmi slepičích vajec, metodami jejich stanovení a ovlivňujícími faktory. Slepičí vejce mají výborné funkční vlastnosti jako je například schopnost tvorby pěny, gelu a emulze, díky kterým jsou surovinou pro mnoho potravinářských výrobků. Šleháním vaječného bílku vzniká pěna, která dodává jemnou a nadýchanou strukturu. Šlehatelnost a trvanlivost pěny …více
Abstract:
Bachelor’s thesis deals with technological properties of hen’s eggs, methods of determination and factors that influence them. Hen eggs have great functional properties for example foam, gel and emulsion formation ability, due to which eggs are ingredient for many food products. A foam is formed by whipping egg white. This foam makes light and airy structure. Foaming capacity and foam stability are …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta