Mastné kyseliny v různých druzích potravin – Dana JELÍNKOVÁ
Dana JELÍNKOVÁ
Bakalářská práce
Mastné kyseliny v různých druzích potravin
Fatty acids in different kinds of food
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mastných kyselin v různých druzích potravin. V práci je popsána stavba mastných kyselin, možné procesy jejich oxidace, rovněž možnosti výroby rostlinných olejů. Dále jsou charakterizovány esenciální mastné kyseliny řady (n-3 a n-6). Obsah jednotlivých mastných kyselin v potravinách ukazují tabulky. V samostatné kapitole jsou prezentovány příklady obsahů …víceAbstract:
Bachelor's thesis is focused on fatty acids in various types of food. The work describes the structure of fatty acid oxidation and the possibilities of production of vegetable oils. The thesis deals also the essential fatty acids (n-3 and n-6). The last part of the work contains examples of individual fatty acids kontent in certain foodstuffs.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
14872
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JELÍNKOVÁ, Dana. Mastné kyseliny v různých druzích potravin. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
Lucie Figallová -
Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích
Klára Nohynková -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
Lucie Figallová -
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Lenka Dědinová -
Stanovení skladby mastných kyselin v suchých skořápkových plodech
Monika Cejpková