Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích – Bc. Tereza KŘIVÁKOVÁ
Bc. Tereza KŘIVÁKOVÁ
Diplomová práce
Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích
The content of basic analytical constituents in selected meat products
Anotace:
Cílem této práce bylo ve vybraných masných výrobcích (minimálně 50 kusů výrobků) stanovit vybrané analytické hodnoty (obsah vody, tuku, bílkovin, kolagenních částí a soli) pomocí metody NIR. Za materiál bylo zvoleno pět druhů masných výrobků špekáček, vídeňský párek, gothajský salám, anglická slanina a vysočina od 10 různých výrobců z České republiky. Po vyhodnocení výsledků lze konstatovat, že výrobek …víceAbstract:
The aim of this study was to assess selected analytical values (water content, fat, protein, collagen and salt parts) in chosen meat products ( at least 50 pieces of product) using NIR methods. There were chosen five kinds of meat product as a studying material ham sausage ("špekáček"), sausage ("vídeňský párek"), salami ("gothajský salám"), salami ("vysočina"), bacon ("anglická slanina") from ten …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KŘIVÁKOVÁ, Tereza. \textit{Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/7ovycy/.
Jak správně citovat práci
KŘIVÁKOVÁ, Tereza. Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Masné výrobky s přídavkem živočišné bílkoviny
Šárka Buchtíková -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková -
Palmový tuk ve výživě člověka
Klára Kňákalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 7ovycy 7ovycy/2
26. 5. 2016