Klára Kožušníková
Bakalářská práce
Barva u vína
The colour of wine
Anotace:
Bakalářská práce na téma “Barva u vína“ se věnuje technologiím výroby červeného i růžového vína, chemickým složením vína a faktory, které ovlivňují barvu u vína. Jsou zde stručně popsané antokyany a fyzikálně-chemické procesy, které způsobují jejich degradaci. Práce popisuje rozmanitou barevnou škálu vín a je zde také uvedeno subjektivní a objektivní hodnocení barvy. Praktická část se zabývá stanovením …víceAbstract:
The bachelor thesis “The colour of wine“ describes technologies of red and rose wine production, chemical composition of wine and factors that influence color of wine. There are briefly described anthocyanins and physico-chemical processes that cause their degradation. The work describes a various color range of wines and there is also subjective and objective color assessment. The practical part focuses …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Wood Extractive Compounds - Extraction, Chemical composition, Biological activity, Native durability
Pavel Sablík -
Key processes of long-term bentonite-water interaction at 90°C: Mineralogical and chemical transformations
Pavla Filipská -
Souvislost mezi barvou a antioxidačními vlastnostmi vína
Eva Kohoutková