Ing. Eva LORENCOVÁ

Diplomová práce

Vliv fosforečnanů na růst vybraných potravinářsky významných bakterií

The influence of phosphates on growth of selected food significant bacteria
Anotace:
Fosforečnany jsou užívány jako potravinářská aditiva. Disponují mnoha zlepšujícími účinky na výslednou kvalitu produktů. Za další funkci fosforečnanů by pak mohla být považována antimikrobní aktivita. V této diplomové práci byl sledován inhibiční efekt sedmi fosforečnanů na vybrané druhy gramnegativních a grampozitivních bakterií. Pro dané účely byly použity soli (HEXA 68, HEXA 70, FST, TRIKRYSTAL …více
Abstract:
Phosphates are used like food additives. They dispose of many improving effects on resulting quality of products. As another function of phosphates could be considered the antimicrobial activity. In this thesis was monitored an inhibitory effect of seven phosphates on selected strains of Gram-negative and Gram-positive bacteria. For these purposes were used phosphate salts (HEXA 68, HEXA 70, FST, TRIKRYSTAL …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 15038

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

LORENCOVÁ, Eva. Vliv fosforečnanů na růst vybraných potravinářsky významných bakterií. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe