Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava – Bc. Tereza Koláčková
Bc. Tereza Koláčková
Diplomová práce
Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava
Determination of the Content of Biogenic Amines in Wines Collected in Moravia Region
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením pH a osmi biogenních aminů histamin (HIM), kadaverin (CAD), putrescin (PUT), tyramin (TYM), tryptamin (TRM), fenylethy-lamin (PEA), spermidin (SPD) a spermin (SPN) ve vínech odebraných z vinařské oblasti Morava. Teoretická část je zaměřena na charakterizaci a možnosti vzniku biogenních aminů při výrobě vína a praktická část se zabývá samotným stanovením pH a biogenních …víceAbstract:
This thesis deals with the determination of pH and eight biogenic amines histamine (HIM), cadaverine (CAD), putrescine (PUT), tyramine (TYM), tryptamine (TRM) phenylethylamine (PEA), spermidine (SPD) and spermine (SPN) in wines collected in wine region of Moravia. The theoretical part is focused on the characterization and the possibility of formation biogenic amines in wine production and the practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Zveřejnit od: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Koláčková, Tereza. Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu \kur{Staphylococcus} produkující biogenní aminy
Adéla Žalková -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Redukce obsahu biogenních aminů bakteriemi mléčného kvašení
Eva Horníková -
Produkce biogenních aminů bakteriálními izoláty mléčného kvašení z procesu výroby piva
Veronika Mandová -
Analýza vín originální certifikace z vinařské oblasti Morava
Ondřej Němeček