Stanovení významných aromatických látek v odrůdových vínech – Bc. Petra BENADOVÁ
Bc. Petra BENADOVÁ
Diplomová práce
Stanovení významných aromatických látek v odrůdových vínech
Determination of Aromatic Substances in Different Categories of Wines
Anotace:
Předmětem mé diplomové práce bylo stanovit aromatické látky ve vybraných vzorcích vín, které byli odebrány ze dvou vinařství. V teoretické části práce je popsána technologie výroby révového vína, chemické složení, vybrané aromatické látky a popis stanovení aromatických látek ve víně. V praktické části je uvedena metodika stanovení aromatických látek pomocí plynové chromatografie a vlastní stanovení …víceAbstract:
The subject of my thesis was to determine the aromas of wines in selected samples, taken from 2 wineries. The theoretical part describes the wine grape production technology, chemical composition, selected aromatic substances and a description of the determination of aromatic chemical substances in wine. The practical part is given methodology for aromatic compounds using gas chromatography and self …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BENADOVÁ, Petra. Stanovení významných aromatických látek v odrůdových vínech. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití hmotnostní spektrometrie pro analýzu nízkomolekulárních organických látek v paleontologii a v biologické antropologii
Veronika SEIDLEROVÁ -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Využití tandemu plynové chromatografie - hmotnostní spektrometrie pro screening reziduí pesticidů v potravních doplňcích
Dana Hájková -
Spektrometrie iontové pohyblivosti ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze cukrů
Lucie PUŠOVÁ -
Využití hmotnostní spektrometrie při odhalování falšování potravin
Aneta Štěpánová -
Aromatické sloučeniny obsažené v mátě zjištěné metodou plynové chromatografie
Petra Gajdošová -
Aromatické látky v červených vínech
Jan Kapla -
Sekundarní aromatické látky ve Svatomartinských vínech
Lucie Mamráková