Ing. David ZEMÁNEK

Diplomová práce

Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae

Nutritional and food importance of edible fruit of Adoxaceae family
Anotace:
Diplomová práce se zabývá netradičními ovocnými druhy, a to bezem černým (Sambucus nigra L.) a kalinou jedlou (Viburnum opulus L. var. edule Marsh.). V teoretické části jsou tyto ovocné druhy popsány a obecně charakterizovány. Cílem praktické části bylo stanovit refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerální látky u vybraných odrůd bezu černého a kaliny jedlé. Výsledky byly porovnány …více
Abstract:
The diploma work deals with non-traditional fruit species which are Elderberry and European cranberrybush. The theoretical part of the thesis describes these fruit species and characterizes fruit in general. The aim of the practical part was to determine soluble solid content, titrable acidity and minerals of chosen cultivars of Elderberry and European cranberrybush. The results were compared with …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 14591

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ZEMÁNEK, David. Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.