Bc. Ivana Beránková

Bakalářská práce

Antioxidační vlastnosti potravin

Antioxidant properties of foodstuffs
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních a syntetických antioxidantů, jejich výskytem v potravinách a využitím v potravinářském průmyslu. Dále je uveden jejich vliv na zdraví lidského organismu. Jsou zde popsány základní postupy stanovení antioxidační kapacity vzorků potravin pomocí různých instrumentálních metod, jejichž principy jsou uvedeny v závěru práce.
Abstract:
This work deals with the characterisation of natural and synthetic antioxidants, their occurrence in food and their application in the food industry. The influence
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 6. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Beránková, Ivana. Antioxidační vlastnosti potravin. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin