Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech – Veronika Kudelová
Veronika Kudelová
Diplomová práce
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Determination of vitamin E in dry nuts
Anotace:
Suché skořápkové plody jsou výborným zdrojem řady makronutrientů a mikronutrientů. Velmi významný je především vysoký obsah rostlinných tuků, s nimiž souvisí také značný obsah vitaminu E, který patří do skupiny vitaminů rozpustných v tucích. Suché skořápkové plody jsou považovány za jeden z nejvýznamnějších zdrojů vitaminu E. Vitamin E je složen celkem z osmi forem -alfa, beta, gama, delta tokoferolů …víceAbstract:
Dry nuts are an excellent source of many of macronutrients and micronutrients. Very significant is mainly high content of vegetable fats which are associated with significant content of vitamin E. Vitamin E belongs to the fat-soluble vitamins. Dry nuts are considered as one of the most important sources of vitamin E. Vitamin E is composed of eight forms - alpha, beta, gamma, delta tocopherols and alpha …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUDELOVÁ, Veronika. \textit{Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/89zdoq/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů
Soňa Hermanová -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová -
Suché skořápkové plody ve výživě člověka
Iveta CHLEBIŠOVÁ -
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Daniela Fabiánová -
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
Hana Maturová -
Význam suchých skořápkových plodů ve výživě
Martina Suchá -
Využití moderních analytických technik pro hodnocení kvality suchých skořápkových plodů
Veronika Valerová -
Zastoupení vybraných minerálních látek v různých druzích suchých skořápkových plodů
Martina Suchá
Název
Vložil
Vloženo
Práva