Bc. Eva MRÁZOVÁ

Diplomová práce

Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií

Determination of phenolic compounds and antioxidant activity in cereals
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na studium obsahu fenolických látek a celkové antioxidační aktivity v obilovinách (př. kamut, grünkern, špaldové kernotto, pšenice špalda, rýže natural, aj.). Fenolické látky byly stanoveny spektrofotometricky s pomocí Folinova činidla. Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí metod ABTS a DPPH. Nejvyšší obsah celkových polyfenolů a nejvyšší antioxidační aktivita v …více
Abstract:
Diploma thesis was focused on study of phenolic substances and total antioxidant activity in cereals (e.g. kamut, grünkern, spelt kernotto, spelt, natural rice, etc.). Phenolic compounds were analyzed using spectofotometric method with Folin reagent. Antioxidant activity was measured using methods ABTS and DPPH. The highest content of total polyphenols and the highest antioxidant activity of the analyzed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 22632

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MRÁZOVÁ, Eva. Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma