Lucie GALIOVÁ

Bakalářská práce

Vliv vybraných fosforečnanových tavících solí na jakost tavených sýrů.

The effect of phosphate emulsifying agents on the processed cheese quality.
Anotace:
Tato bakalářská práce zkoumá vliv tavicích solí na pH tavených sýrů. V první kapitole teoretické části bylo popsáno rozdělení tavených sýrů jejich základní charakteristika, technologie výroby a důležitost optimální hodnoty pH finálního výrobku. Kapitola druhá popisuje charakteristiku tavicích solí, jejich úlohu při výrobě tavených sýrů, především účinek na hodnotu pH taveného výrobku, schopnost sekvestrace …více
Abstract:
This thesis deals with influence of emulsifying salts on processed cheese pH. The partition of prossed cheeses, their basic characterization, production technology and importace of pH optimum value of finished piece are described in the first chapter of theoretic part. Chapter two describes emulsifying salts characterization, their role during production of prossed cheese, above all describes effect …více
 

Klíčová slova

tavený sýr tavicí soli pH pH-metr
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor: 12053

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

GALIOVÁ, Lucie. Vliv vybraných fosforečnanových tavících solí na jakost tavených sýrů.. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.