Mikrobiální rizika u výroby nealkoholických nápojů – Jana Vaňharová
Jana Vaňharová
Bakalářská práce
Mikrobiální rizika u výroby nealkoholických nápojů
Microbial risks in the production of soft drinks
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá nealkoholickými nápoji a jejich možnou mikrobiální kontaminací. Nejdříve jsou nealkoholické nápoje rozděleny podle vyhlášky č. 248/2018 Sb.Dále je popsáno, ze kterých surovin jsou nealkoholické nápoje vyrobeny. Další část je věnována hlavním skupinám mikroorganismů, které mohou kontaminovat nealkoholické nápoje. Na závěr je zpracován přehled technologických operací výroby …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on soft drinks and their possible microbial contamination. The most important are non-alcoholic beverages available according to Decree No. 248/2018 Coll. It is also necessary that non-alcoholic beverages are produced from a source of raw materials. The next part is considered to be the management of groups of microorganisms that can control soft drinks. Finally, an overview …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv technologických operací na obsah těkavých látek v kvašených nápojích
Jakub Nešpor -
Zhodnocení zastoupení jednotlivých ovocných druhů v nápojích s ovocnou složkou
Denisa Mikanová -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Riziko kontaminace průsakových vod nežádoucími mikroorganismy při závlahách vyčištěnými odpadními vodami
Daniel Růžička -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Hodnocení mikrobiální kontaminace u různých druhů medů
Marie Hubinková