Monitoring mikroorganismů v nutričně vyvážených přesnídávkách a vliv přírodních extraktů na výskyt mikroorganismů – Bc. Rozálie Peřinová
Bc. Rozálie Peřinová
Diplomová práce
Monitoring mikroorganismů v nutričně vyvážených přesnídávkách a vliv přírodních extraktů na výskyt mikroorganismů
Monitoring of microorganisms in nutritionally balanced snacks and influence of natural extracts on the occurrence of microorganisms
Anotace:
Tato práce se zabývá monitoringem mikroorganismů u několika druhů proteinových přesnídávek, jež se lišily svým složením a způsobem úpravy a vlivem přírodních extraktů na přítomnost mikroorganismů. V teoretické části jsou popsány suroviny používané ve zdravé výživě, chemické látky přirozeně se vyskytující v rostlinách, jež mohou mít antimikrobiální účinky a v neposlední řadě jsou popsány právě jednotlivé …víceAbstract:
This work deals with the monitoring of microorganisms in several types of protein snacks, which are different in their composition and method of treatment and influence of natural extracts for the presence of microorganisms. The theoretical part describes the raw materials used in healthy nutrition, chemicals naturally occurring in plants, which can have antimicrobial effects and than there are individual …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PEŘINOVÁ, Rozálie. \textit{Monitoring mikroorganismů v nutričně vyvážených přesnídávkách a vliv přírodních extraktů na výskyt mikroorganismů}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/8g8fh5/.
Jak správně citovat práci
Peřinová, Rozálie. Monitoring mikroorganismů v nutričně vyvážených přesnídávkách a vliv přírodních extraktů na výskyt mikroorganismů. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sledování mikrobiální stability proteinových přesnídávek
Romana Nešporová -
Procesní optimalizace činnosti laboratoře klinické mikrobiologie
Veronika Obrová -
Mikrobiologie snídaňových směsí a lyofilizovaného ovoce
Ria Collinsová -
Septické stavy z pohledu klinické mikrobiologie
Markéta SZITAIOVÁ -
Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků
Michaela BEZÁNYIOVÁ -
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Mikrobiologie kávy - mikroorganismy kontaminující kávu v průběhu zpracování a skladování.
Peter Csányi -
Mikrobiologie mléka a sýrů vyráběných na farmách
Kristýna Nedomová