Ovčí mléko a možnosti jeho zpracování – Kateřina Borková
Kateřina Borková
Bakalářská práce
Ovčí mléko a možnosti jeho zpracování
Sheep's milk and its processing options
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá složením, vlastnostmi ovčího mléka a možnostmi jeho zpracování na výrobky jako jsou sýry, jogurt, máslo, ghí a čokoláda. Ovčí mléko obsahuje především sacharidy, tuky, bílkoviny a ostatní organické a anorganické látky jako vitamíny, minerální látky a enzymy. Důležitými vlastnostmi jsou především kyselost (aktivní a titrační) a syřitelnost mléka. Práce popisuje také zpracování …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the composition, characteristics of sheep's milk and possibilities of its processing into products such as cheese, yogurt, butter, ghee and chocolate. Sheep's milk contains mainly carbohydrates, fats, proteins and other organic and inorganic substances such as vitamins, minerals and enzymes. Important properties are mainly acidity (active and titration) and rennetability …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Hana Zachovalová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Design of a textbook for the field of study "Wood Technology" at the Faculty of Forestry and Wood Technology
Vladislava Muselíková -
Edible flowers of Southeast Asia and their possible methods of processing
Martin Richter -
Technology of production of Shea Butter and its influence on the Economic Efficiency in Ghana
Emefa Byll -
Practical use of natural language processing in education technology
Dominik Hartinger -
Technologie zpracování mléka
Monika Daňková -
Technologie zpracování a senzorické hodnocení jakosti kravského mléka a vybraných produktů z něj vyrobených
Soňa BROŽOVÁ -
Popis a hodnocení vybraných technologií zpracování mléka
Kateřina Podlasová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová