Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína – Bc. Soňa Podholová
Bc. Soňa Podholová
Diplomová práce
Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína
The impact of adding leaves to alcoholic fermentation on the sensory perception of the wine
Anotace:
Tato práce se zaobírá pozitivním dopadem využití listů révy vinné v průběhu fermentace moštu na senzorické vlastnosti finálního vína. Pro výzkum byla použita odrůda Sauvignon blanc, která je pro své bylinné aroma některými spotřebiteli vyhledávána. V rámci pokusu byl mošt fermentován s 0,75 %, 1,15 % a 3 % objemem listů a v jednom případě byla použita i kontrola. Vliv listů na aromatický profil vína …víceAbstract:
This study is focused on how adding leaves into a must changes the quality of the wine. 3 samples of Sauvignon Blanc with 0.75 %, 1.5 %, and 3 % of leaves volume together with a control sample were prepared and not only the impact was measured by gas chromatography, but the final wine samples were also evaluated by a panel of tasters. The results showed the wine was given a better mark if green tones …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of in vitro growth-inhibitory interactions between essential oils and their volatile compounds against Staphylococcus aureus in vapour phase.
Marie Straková -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Characterization of Volatile and Nonvolatile Compounds in Bio-oils from the Pyrolysis of Biomass Building Blocks
Güneş Göksoy -
Comparison of aromatic compounds in jasmine rice of different origin
Aneta Kašíková -
The volatile carbonyl compounds formed during the oxidation of lipids in fish and fish products
Chibueze Benjamin Atuchukwu -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch